Eigen inbrengDe HWT heeft door de jaren heen altijd zelfstandig werkende leden gehad met een gezonde dosis initiatief en een warme belangstelling voor de geschiedenis van Tiel. Dat willen wij natuurlijk graag zo houden!

In het digitale tijdperk is internet vaak het vertrekpunt voor het speur- en puzzelwerk; vroeger begon het in de bibliotheek. Maar altijd gaat het om de vraag: Wat is er over deze persoon of over dit onderwerp al bekend? Al snel komt er dan enige tekening in de puzzel en komen er stukjes tevoorschijn die het witte vlak van het onbekende op gaan vullen.
Om de puzzelstukjes te vinden is het nodig om vragen te stellen, in archieven te zoeken, -denk ook aan foto's, prentbriefkaarten en oude kranten- en soms aan te vullen met interviews. Met logisch denken roept het antwoord op de ene vraag de volgende vraag als vanzelf op. Tot slot moet het resultaat opgeschreven worden.

Alles bij elkaar is het werk dat speurzin en geduld vraagt maar "het vinden" geeft veel voldoening en vaak een groeiend inzicht in de lokale geschiedenis!